Nieuwe folder Natura-2000 gebied de Grevelingen

28-09-2020 2105 keer bekeken

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. De slikken en visrijke wateren maken het een belangrijk gebied voor kustbroedvogels. Om de natuur te beschermen is niet ieder gebied toegankelijk. In de folder staan alle regels rond het gebied beschreven.

Klik hier voor de folder.

Spelregels voor de Grevelingen

  • Samen beschermen we de natuur in de Grevelingen. Geniet op afstand van groepen zeehonden, vogels en vee en voer ze niet! 
  • Kamperen en open vuur is overal op de Grevelingen verboden. Vuur met bodembescherming (zoals een barbecue) is wel toegestaan.
  • Vaar alleen op de plekken waar dit mag. Dit staat aangegeven op de kaart en is ter plaatse aangegeven met boeien en borden.
  • Wanneer u gaat vissen moet u altijd de VISpas bij u hebben. Deze bestelt u op www.vispas.nl of via uw hengelsportvereniging. Houd u aan de wetgeving die hierbij geldt.
  • Langszij liggen is een wettelijk recht. Wees vriendelijk voor uw buur-schippers.
  • Gooi afval in de container op de steiger. Als de containers vol zijn, neem dan uw afval zelf mee naar huis.
  • In de niet-toegankelijke gebieden is het gebruik van drones niet toegestaan. Als de natuur niet verstoord wordt en de veiligheids- en privacyregels worden nageleefd, mogen drones wel gebruikt worden in de toegankelijke gebieden.

Waarom zijn de gebieden afgesloten?

Zeehonden en grote groepen vogels zijn prachtig om te zien. Voor zeehonden en hun jongen is rust belangrijk, om hun energie te sparen. Houd afstand om hen rust te geven. Als zeehonden hun kop oprichten en onrustig worden bent u te dichtbij gekomen. Neem dan direct afstand. Flamingo’s zijn een populaire bezienswaardigheid in de Grvelingen met hun prachtige roze uiterlijk. Respecteer een flinke afstand om flamingo’s en andere vogels rust te geven om voedsel te zoeken en te rusten.

Cookie-instellingen