Eerste informatiebijeenkomsten 'op weg naar nieuwe Natura 2000 beheerplannen'

08-02-2022 3639 keer bekeken

Dinsdag 11 januari en dinsdag 1 februari hebben de eerste informatiebijeenkomsten ‘op weg naar nieuwe Natura2000 beheerplannen’ voor het zuidwestelijk deltagebied plaatsgevonden. In totaal meer dan 150 deelnemers hebben deelgenomen aan de online bijeenkomsten.

Doel van de bijeenkomsten was om alle betrokkenen te informeren over de huidige stand van zaken en om de deelnemers mee te nemen in het proces wat gevolgd gaat worden om te komen tot nieuwe beheerplannen voor het zuidwesterlijk deltagebied. Hierbij gaat het om de gebieden: Oude Maas, Haringvliet, Hollands Diep, Oosterschelde, Veerse Meer, Westerschelde, Vlakte van de Raan, Voordelta en Grevelingen. Tijdens de bijeenkomsten is inhoudelijk stilgestaan bij de verschillende stappen in de planning van het proces met daarin de momenten waarop men met meer interactie actiever betrokken gaat worden in het hele proces. Naast provincies en gemeenten waren ook de natuurorganisaties vertegenwoordigd evenals vele  gebruikers zoals de visserij en de recreatiesector.
De informatiebijeenkomsten zijn de eerste uit een reeks die gehouden wordt om te komen tot nieuwe beheerplannen voor de N2000 gebieden in de Zuidwestelijke Delta.

Heeft u de de bijeenkomst gemist of wilt u de bijeenkomst terugkijken? Klik hier  voor de integrale opname van de bijeenkomst.

Voor meer info, neem contact op met:
Koen Workel | koen.workel@rws.nl | 06 11643905
Elise Schuijtvlot | elise.schuijtvlot@rws.nl | 06 29649729
Michael de Bruijn | michael.de.bruijn@rws.nl | 06 51990426

 

Foto: Edwin Paree - Rijkswaterstaat

 

Cookie-instellingen