Ga je mee op expeditie in het Waterloopbos?

17-10-2017 5958 keer bekeken

Tijdens de Week van ons Water organiseert Rijkswaterstaat, coalitie Blauwe Hart Natuurlijk en Natuurmonumenten op zaterdag 21 oktober activiteiten voor jong en oud. In het Waterloopbos is er van alles te doen en te beleven: bruggenbouwen, waterdiertjes vangen, boogschieten. Kom jij ook kijken?

Op Expeditie!
Jonge kinderen kunnen op onderwatersafari en allemaal waterbeestjes vangen. Of meedoen aan een visspel. Vanuit het Bezoekerscentrum zijn er ook verschillende ontdekkingsroutes te bewandelen. Stoere ontdekkingsreizigertjes worden uitgedaagd om mee te gaan op Expeditie Robinson. Onder begeleiding kan je meedoen aan een tocht vol avonturen en ga je bruggen bouwen, boogschieten, een watergoot maken, eetproeven uitvoeren…. “Beleef de natuur en het water in het Waterloopbos”. Voor de volwassen avonturiers staat er een begeleide excursie op het programma. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl 
Het waterschap Zuiderzeeland heeft een wandelroute uitgezet vanuit het Bezoekerscentrum naar het Gemaal Smeenge, die zij voor deze dag speciaal hebben opengesteld. 

Het Waterloopbos
Dit is een prachtige locatie van Natuurmonumenten waar de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen liggen. De natuur neemt steeds meer bezit van deze schaalmodellen. Het ondiepe, stromende water in de modellen zorgt voor unieke natuur. Het Bezoekerscentrum is het vertrekpunt voor alle activiteiten. 

Waar en wanneer?
Zaterdag 21 oktober
13.30 – 16.30 uur
Bezoekerscentrum Waterloopbos, Voorsterweg 36, 8316 PT  Marknesse

Week van ons Water
Werk aan Ons Water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land te beschermen tegen het water om ons heen. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Twee maal per jaar organiseren de waterpartners (*) een Week van Ons Water. Dit najaar worden er in de week van 18 oktober t/m 25 oktober in het hele land activiteiten georganiseerd waarin de beleving van de natuur en het water centraal staan. 
Samenwerken aan de waarde van water en natuur
Initiatiefnemers Rijkswaterstaat (**), coalitie Blauwe Hart Natuurlijk en Natuurmonumenten vragen aandacht voor de ecologie in het IJsselmeergebied als Blauwe hart van Nederland en maken zich samen sterk voor het belang van natuur en water. 
Het IJsselmeergebied, als Blauwe Hart van Nederland, is ook een Natura 2000 gebied en heeft het moeilijk. Met z’n allen werken we aan een gezond en vitaal IJsselmeergebied voor nu en later! 
 

(* ) Week van ons Water ons water is een samenwerkingsverband van: 
Waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Unie van Waterschappen, Vewin, VNG en IPO.
(**) Rijkswaterstaat is voortouwnemer van het beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden

Cookie-instellingen