Kitesurfen in Ouwerkerk mag toch alleen in de wintermaanden

11-12-2017 3215 keer bekeken

In het Beheerplan Deltawateren zijn 16 kitesurflocaties opgenomen. Hiermee is het mogelijk om bij elke windrichting op een plek in de Deltawateren te kiten. Twee locaties zijn een deel van het jaar open.

De locatie in het Grevelingenmeer, bij de Grevelingendam, is toegankelijk tussen 15 maart en 1 november. De Grevelingen is van grote nationale en internationale betekenis voor vogels. Diverse trekvogels zijn in de winter afhankelijk van het gebied om op krachten te komen tijdens hun tocht naar het zuiden. Grote aantallen van de geoorde fuut verzamelen in het najaar nabij Battenoord om hier ruien. Om verstoring zoveel mogelijk te voorkomen is de kitesurflocatie in de wintermaanden gesloten.

Bij het strandje bij Ouwerkerk kunnen kitesurfers alleen in de wintermaanden terecht. Dat heeft Rijkswaterstaat besloten naar aanleiding van bezwaren van onder meer de gemeente Schouwen-Duiveland, de dorpsraad en de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland. Zij denken dat badgasten en surfers elkaar in de weg zullen zitten.

Meer weten? Lees dan het hele online artikel in de PZC van 8 december.

Cookie-instellingen