Zeewieren snijden in Zeeland

21-12-2017 3789 keer bekeken

De Deltawateren zijn rijk aan onderwaterleven. Schelpdieren, vissen en ook planten en wieren hebben hier hun thuis. Een gedekte tafel voor vele soorten vogels. Wist je dat ook wij wieren kunnen eten? Het tv-programma BinnesteBuiten maakte er een reportage over.

Culinair schrijver Nadia Zerouali duikt in het Veerse Meer in Zeeland. Samen met Guido Krijger oogst ze onder water namelijk wildwier. Zeewiersnijder Guido weet alles over de verschillende soort zeewier en hoe je deze op een voor de natuur goede manier kunt oogsten. Met dit bijzonder smaakvolle zeewier bereidt Nadia natuurlijk een smakelijk hapje. Bekijk snel de uitzending.

In Nederland mag je zonder vergunning geen zeewier of andere zeegroenten, zoals zeekraal en lamsoor, oogsten. Wil je zelf op pad met de zeewiersnijder? Dat kan! Kijk hiervoor op http://wildwier.nl.

foto: beeldbank www.laatzeelandzien.nl, Ben Biondina

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.